11:55 15.08.2019

Мінкультури про "справу Гримчака": Ми не узгоджуємо проекти будівництва або реконструкції будівель в історично населених місцях

1 хв читати
Мінкультури про "справу Гримчака": Ми не узгоджуємо проекти будівництва або реконструкції будівель в історично населених місцях

 Міністерство культури України відкидає будь-яку причетність їхніх посадових осіб до історії з вимаганням хабара з боку заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака та його помічника.

"Будь-які звинувачення чи підозри щодо зловживань з питань містобудівних перетворень працівниками Мінкультури є безпідставними, надуманими та такими, що не базуються на жодній з норм права. Міністерство не погоджує проекти будівництва чи реконструкції будівель в історично населених місцях, зокрема і в Києві", - йдеться в роз'ясненні Мінкультури щодо інформації про затримання заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

У відомстві зазначили, що з 1 січня 2019 року, зі вступом в дію змін до діючого законодавства, на період до затвердження у встановленому порядку історико-архітектурного опорного плану Мінкультури не має жодних правових підстав погодження будь-якого нового будівництва на території історично населених місць, зокрема Києва.

Як повідомлялося, 14 серпня Національне антикорупційне бюро України та Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генпрокуратури затримали Гримчака та його помічника за вимагання хабара розміром $1,1 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА