12:15 15.08.2019

Дівчата показали кращі результати державної підсумкової атестації, ніж хлопчики, - УЦОЯО

1 хв читати
Дівчата показали кращі результати державної підсумкової атестації, ніж хлопчики, - УЦОЯО

 Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) констатує, що за підсумками державної підсумкової атестації дівчата показали кращі результати ніж хлопчики.

"Гендерної нерівності значної між учасниками зовнішнього незалежного оцінювання ми не спостерігаємо. При цьому приємно відзначити, що наші дівчата є більш наполегливими, і їхні результати на достатньому й високому рівні трішки кращі, ніж у юнаків... Так чи інакше, дівчатка в школі у нас навчаються краще", - сказав виконувач обов'язків директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко на прес-конференції в четвер у Києві.

Як приклад було наведено результати державної підсумкової атестації з української мови, згідно з якими високий рівень із тестування показали 17,8% дівчаток і лише 6,6% хлопчиків.

На достатньому рівні іспити склали 32,8% дівчаток і 21,7% хлопчиків, середній рівень продемонстрували 39,5% дівчаток і 47,8% хлопчиків, а початковий - 9,9% дівчаток і 23,8% хлопчиків.

З інших предметів результати за гендерною ознакою розподілилися приблизно так само.

Крім того, в УЦОЯО зазначили, що, як і в попередні роки, кращі результати показують випускники гімназій, ліцеїв і колегіумів. Найгірші результати показують заклади профосвіти.

У регіональному розрізі лідером за кількістю абітурієнтів, які отримали результати держатестації на високому рівні, - Київ і Черкаська область. Останніми у списку успішності значаться Закарпатська, Рівненська та Чернівецька області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА