12:31 15.08.2019

СБУ приховувала свідчення у справі про напад на Гандзюк, заявив Луценко

2 хв читати
СБУ приховувала свідчення у справі про напад на Гандзюк, заявив Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що в Службі безпеки України (СБУ) приховували матеріали допитів, які могли розширити коло причетних до вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

"Ми планували завершити слідство не пізніше минулої п'ятниці та вручити Мангеру (голова Херсонської облради Владислав Мангер - ІФ) матеріали для ознайомлення. Але з'явилася нова людина, яка, імовірно, дасть нові свідчення, які, можливо, розширять кількість учасників змови", - повідомив Луценко в інтерв'ю інтернет-виданню "Цензор.нет", оприлюдненому в четвер.

За його словами, Генпрокуратура очікує свідчень від СБУ вже тиждень.

"Буквально вчора стало зрозуміло, що аналогічні показання, які ми чекаємо від свідка, вже є в СБУ, але в справі не перебували. Допит був прихований. Про це я сьогодні отримав рапорт. У показаннях свідка з посиланням на іншу людину йдеться про те, що покарати Катю ухвалили рішення на зустрічі, де, крім Мангера, були й інші люди", - наголосив генпрокурор.

Як повідомлялося, 6 серпня Луценко повідомив, що показання важливого свідка у справі про вбивство Гандзюк можуть дати зрушення щодо інших фігурантів. Він розповів, що має намір зустрітися з одним із важливих свідків у справі про вбивство Гандзюк.

"Якщо ми отримаємо правдиві свідчення, у нас можуть бути зрушення і щодо інших фігурантів цієї справи", - зазначив генпрокурор.

Він заявив: "Ми працюємо над тим, щоб не через Інтернет, а за допомогою процесуальних дій знайти докази причетності, ймовірно, і інших осіб. І це не одна людина й не дві. Є вони організаторами, замовниками чи виконавцями - говорити зарано".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА