13:59 15.08.2019

СБУ назвала помилковою заяву Луценка про нібито приховування матеріалів допитів у справі про вбивство Гандзюк

2 хв читати
СБУ назвала помилковою заяву Луценка про нібито приховування матеріалів допитів у справі про вбивство Гандзюк

Служба безпеки України заявляє, що не приховувала жодних матеріалів, зокрема матеріалів допиту свідка, які могли розширити кількість підозрюваних у замовленні нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

"Допит свідка, який показав, що, зі слів іншої особи, йому відомо про те, що варіанти незаконного, у тому числі насильницького впливу на Катерину Гандзюк, обговорювалися у Херсоні в липні 2018 року за участі кількох осіб, відбувся 5 березня 2019 року. Слідчі й оперативні співробітники СБУ відразу розпочали перевірку цих та інших важливих обставин, про які також повідомив свідок", - зазначено в повідомленні прес-центру СБУ в соцмережі Facebook у четвер.

У Службі безпеки стверджують, що зазначений протокол допиту свідка долучено до матеріалів кримінального провадження за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера й Олексія Левіна (Москаленка) у скоєнні злочину проти Катерини Гандзюк, передбаченого ч.3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (співучасть у заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження).

"Водночас копію зазначеного протоколу допиту свідка долучено до матеріалів кримінального провадження за обвинуваченням Торбіна С. (екс-учасник АТО Сергій Торбін - ІФ) та інших осіб (загалом п’ятеро) к скоєнні нападу на Катерину Гандзюк - том 24 аркуші справи 1-8", - повідомляють в СБУ.

Також, за інформацією спецслужби, з матеріалами зазначеного кримінального провадження, зокрема і з копією зазначеного протоколу свідка, ознайомилася сторона захисту.

Матеріали кримінального провадження за обвинуваченням Торбіна й інших із супровідним листом від 20 травня 2019 року СБУ направила до Генпрокуратури для підтримання державного обвинувачення.

Також, за інформацією Служби безпеки, копію зазначеного протоколу допиту долучено до матеріалів кримінального провадження за обвинуваченням екс-помічника народного депутата Ігоря Павловського (том №3 аркуші справи 56-63), які за супровідним листом від 4 липня 2019 року також направлено до Генпрокуратури.

"Отже, твердження генерального прокурора України, поширене в мережі інтернет, є помилковим. Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України продовжує вживати всі можливі й необхідні заходи з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування обставин нападу на Катерину Гандзюк", - заявили в СБУ.

Раніше цього дня в опублікованому інтерв'ю інтернет-виданню "Цензор.нет" генпрокурор Луценко заявив, в СБУ приховували матеріали допитів, які могли розширити коло причетних до вбивства Гандзюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА