14:59 15.08.2019

НСЖУ звинувачує "Укрпошту" в знищенні друкованої преси

2 хв читати
НСЖУ звинувачує "Укрпошту" в знищенні друкованої преси

 Національна спілка журналістів України (НСЖУ) обурена підвищенням "Укрпоштою" тарифів на доставку преси в середньому на 15%, очікує від нового уряду програми сприяння розвитку українських ЗМІ.

Про це повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко, коментуючи публікацію на сайті Міністерства інфраструктури України проекту наказу про нові тарифи на прийом і доставку друкованої преси з 1 січня 2020 року.

"З видавцями не ведеться діалог про покращення якості поштової доставки преси, не дискутуються гігантські масштаби падіння передплатних тиражів (реальна картина маскується дешевими фейковими газетами-листочками за 20 копійок), а просто нас ставлять перед фактом підвищення тарифів", - написав він на сторінці у Facebook.

Як заявив Томіленко, це свідомі кроки, спрямовані проти національних і регіональних газет, на що НСЖУ вже вказувала у своїх зверненнях до влади.

"Вважаємо, що питання тарифів не повинні порушувати ні чинний міністр інфраструктури (Володимир Омелян - ІФ), ні керівник "Укрпошти" (Ігор Смілянський - ІФ). А від нового уряду чекаємо на втілення притомної програми сприяння розвитку українських ЗМІ (зокрема, преси) та реального захисту інформаційного простору", - додав він.

Водночас голова "Укрпошти" Ігор Смілянський повідомив про зустріч з українськими видавцями, що відбулася в середу, під час якої обговорювалася тема тарифів і підтримка преси з боку держави.

"Якщо коротко: тиражі друкованої преси падають і будуть падати в силу цифровізації, скорочення кількості жителів країни й особливо жителів в селі (основа передплати), "Укрпошта" буде робити все можливе, аби утримати передплатників - запускається передплата онлайн, система знижок, система мотивації співробітників, посилюється контроль якості, тарифи будуть зростати, як збільшуватиметься зарплата співробітників, так як перекласти ці витрати немає на кого, а такої держпідтримки, як, наприклад, у Пошти Італії у 170 мільйонів євро на доставку преси, у нас немає і, швидше за все, ніколи не буде", - написав він за підсумками зустрічі на сторінці у Facebook у четвер.

"Укрпошта" надає послуги на 100% території України, маючи 11 тис. відділень і понад 30 тис. листонош.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА