15:27 15.08.2019

У Нацполіції планують забезпечити кожного поліцейського офіцера громади власним службовим автомобілем

2 хв читати
У Нацполіції планують забезпечити кожного поліцейського офіцера громади власним службовим автомобілем

 У Національній поліції України планують забезпечити кожного поліцейського офіцера громади власним службовим транспортом, повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв.

Як повідомляє у четвер прес-служба Нацполіції, проект "Поліцейський офіцер громади" за підтримки США почав активно впроваджуватися в п'яти областях України, зокрема Хмельницькій області.

"Ми можемо забезпечити кожного офіцера, який буде працювати в громаді, службовим автомобілем. Два офіцери – два автомобілі, три офіцери – три автомобілі. І вони не поїдуть зі своєї території когось конвоювати чи щось охороняти", - зазначив Князєв.

За його словами, офіцери постійно перебуватимуть в ОТГ (об'єднаній територіальній громаді), періодично з'являючись у відділі поліції для звіту або отримання побажань. При цьому комунікація поліцейського з керівництвом поліції відбуватиметься з використанням електронних засобів зв'язку.

Крім того, згодом - після навчання офіцерів громад - можливий варіант їх оснащення електронними засобами для стягнення штрафів за правопорушення, які стосуються зони відповідальності поліції. Це дасть змогу зайвий раз не доставляти людину до відділу поліції або не відволікати її від справ.

Князєв зазначив, що Національна поліція не планує до кінця року зупинятися на п'яти областях, де розпочнеться проект "Поліцейський офіцер громади". Наступним кроком стане реорганізація роботи відділів і відділень поліції на місцях.

У свою чергу керівник регіонального офісу IСIТАР (International Criminal Investigative Training Assistance Program) в Україні Міністерства юстиції США Джон Монтаніо зауважив, що проект "Поліцейський офіцер громади" дасть змогу голові ОТГ працювати разом із поліцією, спільно знаходячи і вирішуючи проблеми на причинному рівні.

"Майбутні поліцейські офіцери громади, які працюватимуть у ваших громадах, навчатимуться, як знаходити, вирішувати, зменшувати кількість та викорінювати проблеми перед тим, як вони можуть перетворитися у великі неприємності. Це називається проактивним підходом у роботі поліції", - сказав Монтаніо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА