19:33 15.08.2019

Уряд затвердив план підготовки та святкування 28-го Дня Незалежності України

2 хв читати
Уряд затвердив план підготовки та святкування 28-го Дня Незалежності України

Кабінет Міністрів України на засіданні 14 серпня затвердив план заходів із підготовки та святкування 28-ї річниці незалежності України.

Як повідомляється на офіційному сайті уряду, відповідний проект розпорядження Кабміну розроблений Міністерством культури на виконання указу президента України.

Планом заходів передбачено проведення 23 серпня до Дня Державного прапора України в Києві, інших населених пунктах і зарубіжних дипломатичних установах України офіційної церемонії урочистого підняття Державного прапора України, а також культурно-мистецької події "День прапора" на Софійській площі в Києві.

24 серпня, в День Незалежності України, передбачено проведення урочистостей за участю представників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, представників іноземних держав, міжнародних організацій, духовенства, громадськості, а також організацію та проведення урочистих заходів в інших населених пунктах України.

Відбудеться покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції гідності, учасників антитерористичної операції.

У м. Львові відбудеться національний телепроект "Українська пісня/UkrainianSongProject".

Крім того, заплановано проведення низки інформаційно-освітніх і патріотично-виховних заходів, тематичних міжнародних наукових, науково-практичних конференцій, круглих столів, фотодокументальних виставок.

Закордонні дипломатичні установи України проведуть урочисті заходи, пов'язані зі святкуванням 28-ї річниці незалежності, зокрема за участю представників української діаспори.

Як повідомлялося, наприкінці липня керівник Офісу президента України Андрій Богдан анонсував проведення Ходи гідності на головній вулиці Києва в День Незалежності України за участю військовослужбовців та ветеранів АТО замість проведення військового параду. "Планується, що Хрещатиком пройдуть представники різних родів військ, Збройних сил України. Ветерани АТО зможуть приєднатися до представників своїх бригад", - сказав він, додавши, що разом із військовими в ході візьмуть участь медики, вчителі, спортсмени, дипломати і волонтери, а також глава Української держави Володимир Зеленський.

Крім того, представники ветеранських організацій, волонтери та Союз сімей загиблих героїв анонсували проведення в День Незалежності, 24 серпня, Маршу захисників України. Очікується, що в марші візьмуть участь понад 7 тис. ветеранів з усієї України, 1,5 тис. цивільних осіб, майже 500 військових волонтерів, а також капелани, яких очікується близько ста осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА