07:24 16.08.2019

Внески фізосіб для підтримки "Радикальної партії" і "Громадянської позиції" конфіскують до держбюджету

2 хв читати
Внески фізосіб для підтримки "Радикальної партії" і "Громадянської позиції" конфіскують до держбюджету

Херсонський і Вінницький міські суди визнали винними фізосіб, які здійснювали фінансові внесення для підтримки "Радикальної партії Олега Ляшка" і "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка, повідомила прес-служба Національного агентства з попередження корупції (НАЗК).

Як повідомляє НАЗК, Херсонський міський суд області розглянув матеріали, що надійшли від агентства про притягнення до відповідальності фізичної особи за фактом вчинення правопорушення, передбаченого ст.212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення, і визнав винною фізособу за здійснення двох внесків по 99 тис. грн на підтримку "Радикальної партії Олега Ляшка". Відповідно до постанов суду, що набули чинності, до державного бюджету буде конфісковано 198 тис. грн.

Вінницький міськсуд області своєю постановою визнав винним громадянина за надання безповоротної фінансової допомоги з порушенням встановленого законом порядку надання внеску на підтримку політичної партії "Громадянська позиція". Згідно з постановою суду, що почала діяти, внесок в розмірі 250 тис. грн підлягає конфіскації до державного бюджету.

Як зазначається, факти вчинення правопорушення встановлені за результатами аналізу звітів партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру. Загальний розмір конфіскованої суми внесків становить 448 тис. грн.

Також в НАЗК зазначили, що відповідно до ст. 212-15 КУпАП підтримка у вигляді фінансування політичних партій несе за собою накладення штрафу в розмірі від 1190 до 1,7 тис. грн для звичайних громадян і від 1,7 до 2210 грн для посадових осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА