07:34 16.08.2019

Суд у справі активіста Бекірова перенесли на 20 серпня

2 хв читати

Засідання суду в окупованому Криму у справі українського активіста Едема Бекірова перенесли на 20 серпня, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Сьогодні "Верховний суд Республіки Крим" повинен був визначити, який саме місцевий суд розглядатиме кримінальну справу Едему Бекірова по суті - "Красноперекопський районний суд Республіки Крим" або "Центральний районний суд Сімферополя". Засідання ... перенесене на 14:00 20 серпня", - написала Денісова на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

За її словами, утримуваний в Сімферопольському СІЗО Бекіров повинен був брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, але через біль у спині не зміг перейти зі своєї камери до спеціально обладнаного приміщення.

Також омбудсмен зазначила, що "з тієї ж причини два дні тому Едем Бекіров не зустрівся зі своїм адвокатом".

Вона знову наголосила, що Бекіров може не витримати транспортування до Красноперекопська для розгляду судом кримінальної справи і закликала міжнародне співтовариство чинити тиск на Росію для порятунку життя активіста.

"Ще раз підкреслюю, що транспортування в Красноперекопськ Едем Бекіров через свій стан здоров'я може не витримати. Тільки тиск міжнародної спільноти на РФ може врятувати життя нашого громадянина", - підкреслила Денісова.

Як повідомлялося, незаконно утримуваного в Сімферопольському СІЗО кримськотатарського активіста Бекірова змушують дати свідчення проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, директора телеканалу ATR Ленура Іслямова.

Раніше Денісова повідомила про погіршення стану здоров'я Бекірова і закликала російську колегу Тетяну Москалькову вжити заходів для забезпечення його кваліфікованою медичною допомогою.

Бекіров - один з кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка. Його дружина Гульнара - член Меджлісу кримськотатарського народу. Його затримали 12 грудня 2018 року за в'їзд до Криму з боку Чонгара (Херсонська обл.) під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

Окупаційна влада Криму обвинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА