09:59 16.08.2019

Завершено досудове розслідування проти екс-директора "Центргазу", причетного до розтрати 8,6 млн грн коштів підприємства, - САП

2 хв читати
Завершено досудове розслідування проти екс-директора "Центргазу", причетного до розтрати 8,6 млн грн коштів підприємства, - САП

 Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) спільно з Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури та Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього директора ДП "Центргаз" ВАТ "Кіровоградгаз" у розтраті коштів зазначеного підприємства в особливо великому розмірі.

Як повідомляє прес-служба САП, розслідуванням встановлено, що у 2017 році директор ДП "Центргаз" ВАТ "Кіровоградгаз" перед своїм звільненням із обійманої посади навмисне уклав з одним із суб'єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства. Директор забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стала підставою для стягнення з підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу як пені за невиконання договірних умов.

Йому інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на 7-12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна. Після ознайомлення сторони захисту з матеріалами розслідування буде вирішено питання про направлення провадження до суду.

Як повідомлялося, за даними НАБУ, екс-директору "Центргазу" було повідомлено про підозру у вчиненні вищезазначеного злочину у червні. Детективи НАБУ спільно зі слідчими управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) розслідували ці факти з квітня 2019 року.

Дочірнє підприємство "Центргаз" входить до складу ВАТ "Кіровоградгаз" (51% акцій належать НАК "Нафтогаз України", власником якої є держава).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА