14:52 16.08.2019

Суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в 9,5 млн грн та особистих зобов'язань одному з фігурантів справи "Роттердам+" - САП

2 хв читати
Суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в 9,5 млн грн та особистих зобов'язань одному з фігурантів справи "Роттердам+" - САП

 Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід ще одному фігуранту у справі "Роттердам+" - застава в 9,5 млн грн та особисті зобов'язання.

"Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи - застава у 9,5 млн грн та особисті зобов'язання", - повідомила прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Ольга Постолюк агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Йдеться про фігуранта справи "Роттердам+" - генерального директора "ДТЕК Мережі" Івана Гелюха, якому раніше було повідомлено про підозру.

За іншого фігуранта справи - радника директора "ДТЕК Східенерго" Бориса Лісового - вже внесено визначену судом заставу в розмірі 10 млн грн.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) в рамках розслідування кримінального провадження за формулою "Роттердам+" повідомило про підозру раднику директора "ДТЕК Східенерго" Борису Лісовому та генеральному директору "ДТЕК Мережі" Івану Гелюху.

Наприкінці квітня 2016 року НКРЕКП розпочала застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, яка впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів (постанова №289 від 3 березня 2016 року). Порядок, зокрема, визначає ціну вугілля за формулою "вартість у порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і НАБУ 8 серпня повідомили про підозру шістьом особам, зокрема екс-голові НКРЕКП Дмитру Вовку й екс-члену комісії Володимиру Євдокимову. Підозрюваним інкримінується зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб з метою одержання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб усупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Також про підозру повідомлено співробітникам компанії "ДТЕК".

Директор НАБУ Артем Ситник 9 серпня закликав до співпраці підозрюваних у справі "Роттердам +". Він нагадав, що більшість із них не в Україні.

Керівник САП Назар Холодницький зазначив, що слідство очікує позиції сторони захисту щодо справи "Роттердам+".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА