16:39 16.08.2019

ДБР проводить обшуки в Одеській облраді та Ізмаїльській міськраді

1 хв читати
ДБР проводить обшуки в Одеській облраді та Ізмаїльській міськраді

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань (ДБР) у п'ятницю проводять обшуки в Одеській обласній раді та Ізмаїльській міській раді (Одеська обл.) у рамках розслідування кримінального провадження про розтрату бюджетних коштів, виділених на розвиток Ізмаїльського району.

Як повідомила прес-служба ДБР, за попередньою інформацією, протягом 2015-2019 років Одеська облрада виділяла кошти на розвиток Ізмаїльського району, зокрема на капітальний ремонт будинку культури, дороги, дитсадка в Ізмаїлі, дитячо-юнацької спортивної школи, будівлі аеровокзалу "Аеропорт Ізмаїл", а також на реконструкцію незавершеного будівництва загальноосвітньої школи.

З’ясовано, що виділені кошти було витрачено не за цільовим призначенням, оскільки зазначені будівельні роботи фактично не проводилися або проводилися не в повному обсязі. Крім того, підприємства, які брали участь у проведенні будівельних робіт, штучно визначалися переможцями за тендерними процедурами. Отримані бюджетні кошти в результаті переказувалися на рахунки компаній-нерезидентів України, які можуть бути пов'язані з керівництвом Одеської облради, наголосили в ДБР.

Водночас розпорядженням і безпосереднім контролем за проведенням зазначених робіт займалися посадові особи Ізмаїльської міськради.

Кримінальне провадження відкрито за ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою). Процесуальне керівництво у справі здійснює Генеральна прокуратура України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА