18:27 16.08.2019

Заступниці мера Житомира повідомили про підозру в службовій недбалості, що призвела до 700 тис. грн збитків

1 хв читати

 Співробітники Національної поліції в Житомирській області повідомили заступниці Житомирського міського голови про підозру в службовій недбалості, яка уклала завідомо збитковий договір щодо закупівлі медичного обладнання, що призвело до збитків бюджету на суму понад 700 тис. грн.

Як повідомляє у п'ятницю департамент захисту економіки Нацполіції України в соцмережі Facebook, під час досудового розслідування встановлено, що, обіймаючи в той час посаду начальника одного з управлінь міської ради та будучи розпорядником бюджетних коштів, чиновниця уклала з переможцем державних закупівель завідомо збитковий тендер замість того, щоб його відхилити.

"Запропонована ціна лота з однаковими технічними характеристиками в комерційної структури була значно вищою за пропозиції інших учасників. Отже, чиновниця під час проведення конкурсних торгів із закупівлі медичного обладнання порушила принцип економії використання бюджетних коштів, що в подальшому призвело до збитків бюджету на суму понад 700 тис. грн", - ідеться в повідомленні.

Посадовій особі повідомлено про підозру за ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади на термін до трьох років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА