21:53 16.08.2019

Суд в Чернігові заарештував Гримчака з правом внесення застави в 6 млн грн

2 хв читати
Суд в Чернігові заарештував Гримчака з правом внесення застави в 6 млн грн

Деснянський районний суд м.Чернігова обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави сумою 6 млн грн заступнику міністра з питань окупованих територій України (МінТОТ) Юрію Гримчаку.

Таке рішення прийняв суд у п'ятницю ввечері.

Водночас адвокат Гримчака Тетяна Матяш після оголошення рішення заявила, що слідчий суддя Наталія Лямзіна під час оголошення йому запобіжного заходу називала його Юрієм Михайловичем, хоча по батькові її підзахисного - Миколайович. Таким чином, за словами адвоката, суд призначив арешт іншому Гримчаку, а її підзахисний запобіжного заходу не має.

Тетяна Матяш наполягає на тому, що для виправлення технічних помилок у рішенні суду потрібно проводити нове судове засідання.

Прокурори просили суд обрати Гримчаку і його помічнику Ігорю Овдієнку запобіжний захід у вигляді арешту з правом застави розміром 6690 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Як повідомлялося, Гримчак і його помічник Овдієнко затримані ввечері 14 серпня. 15 серпня їм оголосили про підозру у вчиненні злочину за ч.4. ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство в особливо великих розмірах).

За даними слідства, ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошовими коштами - в особливо великому розмірі. Їх викрили та затримали після отримання частини неправомірної вигоди розміром $ 480 тис.

Як пояснив керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, можливий злочин, скоєний Гримчаком, був виявлений під час розслідування провадження про напад на активістку Тетяну Чорновіл (нині народний депутат), але не має стосунку до того злочину.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА