10:12 17.08.2019

У СБУ підтвердили затримання громадянина Ізраїлю Сільвера і трьох співробітників спецслужби, що сприяли йому у втечі

2 хв читати
У СБУ підтвердили затримання громадянина Ізраїлю Сільвера і трьох співробітників спецслужби, що сприяли йому у втечі

Співробітники Служба безпеки України затримали громадянина Ізраїлю Амоса Дов Сільвера в одній з областей України.

Крім того, затримано трьох співробітників СБУ, яких підозрюють у сприянні втечі Сільвера з аеропорту "Бориспіль" під час екстрадиційних заходів, повідомив прес-центр спецслужби.

"Найближчим часом його (Амоса Дов Сільвер - ІФ) екстрадують відповідно до чинного законодавства", - наголошується в повідомленні.

Трьох співробітників СБУ, що сприяли втечі, затримало Державне бюро розслідувань під процесуальним керівництвом військової прокуратури та за сприяння СБУ.

Як повідомлялося, в березні поточного року в Києві затримали громадянина США і Держави Ізраїль, якого розшукували за організацію потужного міжнародного наркокартелю. Ізраїльські правоохоронці надіслали запит до прокуратури Києва з проханням видати цього зловмисника.

Громадянина з подвійним громадянством розшукують компетентні органи Ізраїлю за обвинуваченням в керуванні великою злочинною організацією, яка налагодила масовий збут наркотичних речовин із використанням популярних месенджерів та соціальних мереж, у залученні неповнолітніх до вживання небезпечних наркотиків й участі в інших злочинах, скоєних злочинною організацією.

15 серпня, в день запланованої екстрадиції до Ізраїлю, іноземець зник у Міжнародному аеропорту "Бориспіль", перебуваючи в супроводі співробітників СБУ. За фактом його втечі прокуратура Києва зареєструвала кримінальне провадження за ч.1 ст.393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) Кримінального кодексу України.

За інформацією журналіста Юрія Бутусова, Амоса Дов Сільвера затримали в Умані. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА