18:58 17.08.2019

В.о. голови Одеської ОДА готує лист в РНБО щодо зміни закону для припинення відмови в перевірці пожежної безпеки на об'єктах

2 хв читати
В.о. голови Одеської ОДА готує лист в РНБО щодо зміни закону для припинення відмови в перевірці пожежної безпеки на об'єктах

В.о. голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Шаталова в зв'язку з пожежею в готелі "Токіо Стар" і людськими жертвами має намір звернутися до Ради національної безпеки і оборони України з тим, щоб були розроблені та внесені зміни в законодавство, задля уникнення відмов у перевірці пожежної безпеки на об'єктах.

"... планувалася перевірка ДСНС дотримання протипожежних норм, до якої ДСНС не допустили внаслідок зміни орендаря (готелю - ІФ). Така перевірка могла б запобігти трагедії! Щоб реально змінити цю "схему" уникнення відповідальності, готую лист в РНБО про необхідність розробки і впровадження змін до законодавства з метою уточнення об'єкта перевірки пожежної безпеки, який би охоплював не тільки юридичну особу - суб'єкта господарювання, а й об'єкт, на якому здійснюється діяльність з тимчасового розміщення туристів", - написала Шаталова в Фейсбуці.

Вона зазначила, що всі необхідні експертизи повинні бути проведені в максимально стислі терміни. "Просила Офіс президента допомогти в прискоренні пожежно-технічної експертизи, яка допоможе визначити причини пожежі", - додала в.о. голови ОДА.

Шаталова підкреслила, що в готелі перебувало багато іноземців, представництво МЗС в Одесі контактує з ними, щоб зібрати інформацію і повідомити їх сім'ї і відповідні дипломатичні установи, а Головне управління Державної міграційної служби в Одеській області координує роботу щодо їх ідентифікації та документування.

Одеська міськрада забезпечує всіх постраждалих гарячим харчуванням, прийнято рішення про їх тимчасове розміщення на комунальних об'єктах, повідомила в.о. голови ОДА.

За інформацією Шаталової, з метою комплексного підходу до проблеми, проведення профілактичних та попереджувальних заходів, з понеділка буде створено міжвідомчу робочу групу з моніторингу діяльності подібних суб'єктів тимчасового розміщення на території Одеси і Одеської області.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА