20:10 17.08.2019

Главу Єврокомісії напередодні саміту G7 направили на термінову операцію

1 хв читати
Главу Єврокомісії напередодні саміту G7 направили на термінову операцію

Главі Єврокомісії 64-річний Жан-Клод Юнкер потребує термінової операції з видалення жовчного міхура, він перервав свою відпустку, повідомляється на сайті ЄК.

Юнкер проводив відпустку в Австрії. "Його відвезли назад до Люксембургу, де йому терміново проведуть холецистектомію", - йдеться в повідомленні.

Коли відбудеться операція і як стан глави ЄК оцінюють лікарі, не уточнюється. Наступного тижня Юнкер повинен брати участь в саміті країн G7, який пройде у французькому Біарріце.

Як зазначає Bloomberg, Юнкер і раніше мав проблеми зі здоров'ям - минулого року під час саміту НАТО у нього стався напад хворобливого радикуліту, що супроводжувався судомами.

Юнкер народився в 1954 році, він був міністром фінансів (1989-2009 рр.) і прем'єр-міністром (1995-2013рр.) Люксембургу. У 2014 році Європарламент обрав його головою Єврокомісії. Його кандидатуру підтримала канцлер Німеччини Ангела Меркель, тоді як Девід Кемерон, який обіймав на той момент посаду британського прем'єра, виступав проти.

Юнкер пробуде на посаді глави ЄК до жовтня, коли його змінить екс-міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн. Вона стане першою жінкою на цій посаді. Фон дер Ляйєн пообіцяла порівну розподілити посади 28 членів комісії між чоловіками і жінками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА