07:46 18.08.2019

У Рівненській області за добу поліція зафіксувала одразу три випадки незаконного видобутку бурштину

2 хв читати
У Рівненській області за добу поліція зафіксувала одразу три випадки незаконного видобутку бурштину

У Рівненській області за добу правоохоронці зареєстрували кримінальні правопорушення в Березнівському, Сарненському та Дубровицькому районах, повідомив відділ комунікації Національної поліції області.

"16 серпня близько 15:00 до поліції надійшло повідомлення, що на території Бобровського лісництва група невідомих осіб незаконно видобуває бурштин ... Правоохоронці виявили свіжі сліди гідророзмиву грунту, три пожежних рукава, підсак, лопату, а поруч - близько 30 людей в балаклавах. Під час документування правопорушення невідомі перешкоджали виїзду з місця події службовому автомобілю, чинили опір, не реагували на законні вимоги співробітників поліції, при цьому забрали два пожежних рукава, лопату, сачок і покинули місце події", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр), ч.2 ст.342 (опір працівникам правоохоронного органу) і ч.2 ст.343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Крім того, в п'ятницю близько 14:30 під час відпрацювання правоохоронці виявили групу невідомих у кількості близько 15 осіб, які добували бурштин. Помітивши службові автомобілі, невідомі втекли в різних напрямках. З місця події вилучили мотопомпу та два пожежних рукава.

"Також мотопомпу кустарного виробництва з обладнанням для незаконного видобутку бурштину та автомобіль "ЛУАЗ" виявили співробітники групи реагування патрульної поліції в лісовому масиві поблизу села Крупове Дубровицького району", - додали в поліції.

Триває досудове розслідування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА