19:06 18.08.2019

Іспанія прийме судно з мігрантами, від якого відмовилась Італія

2 хв читати
Іспанія прийме судно з мігрантами, від якого відмовилась Італія

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес розпорядився прийняти в порту Альхесірас судно неурядової організації Open Arms з більш ніж сотнею мігрантів на борту, що знаходиться поблизу італійського острова Лампедуза, повідомляється на сайті уряду країни.

"Голова уряду прийняв таке рішення (прийняти судно - ІФ) через надзвичайну ситуацію на борту, після двох тижнів плавання. Незрозуміле рішення італійської влади, і, зокрема, міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні, закрити всі свої порти, а також труднощі, з якими стикаються інші країни Центрального Середземномор'я, змусили Іспанію знову взяти на себе лідерство в цій кризовій ситуації", - йдеться в повідомленні.

В уряді зазначили, що іспанські порти не є "ні найближчими, ні найбезпечнішими" для судна, проте "зараз Іспанія - єдина країна, яка готова прийняти" його.

Крім того, уряд Іспанії заявив про необхідність знайти "європейське рішення проблем міграції".

Ситуація з судном Open Arms повинна послужити стимулом для "європейської сім'ї", якщо вона хоче продовжити дотримуватися цінностей прогресу і гуманізму, які "сприяли її створенню і зміцнили її етичне лідерство в світі", підкреслюється в повідомленні.

Судно іспанської неурядової організації знаходилося біля італійського острова Лампедуза протягом двох тижнів. Висадка 147 мігрантів на берег виявилася неможливою через заборону італійської влади.

Минулої п'ятниці офіційний представник Європейської комісії (ЄК) Ванесса Мок заявила, що ЄК вітає згоду шести країн ЄС прийняти мігрантів, які перебувають у Середземному морі на борту судна Open Arms, але треба буде ще розв'язати питання про їхню висадку.

"Ми дякуємо Франції, Люксембургу, Німеччині, Португалії, Румунії та Іспанії за їхню пропозицію (прийняти мігрантів - ІФ). Комісія готова запропонувати на місці свою координацію і логістичну підтримку, як тільки нас про це попросять і коли буде знайдено рішення про висадку людей, врятованих у морі", - пояснила Мок.

Вона додала, що ці люди знаходяться у "нестерпному становищі", і в ЄК розраховують, що в Середземномор'ї буде знайдено рішення щодо їх швидкої і цілком безпечної висадки, з наданням їм обслуговування, якого вони потребують.

"Ми просимо держави-члени домовитися про тимчасовий прийом. А ми (Єврокомісія - ІФ) готові надати логістичну і фінансову підтримку через відповідні європейські агентства", - повідомила прес-секретар.

Інша представник ЄК Тове Ернст у відповідь на додаткові питання пояснила: "До компетенції комісії не входить дозвіл на висадку. Те, що робимо ми, - забезпечуємо співпрацю з державами-членами, щоб знайти рішення з розподілу мігрантів після їх висадки. І це дозволяє створити умови, які дадуть державам-членам можливість погодитися на висадку з корабля".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА