13:47 19.08.2019

Судно "Мрія", що постачало паливо для ЧФ РФ, заарештовано за рішенням суду

2 хв читати
Судно "Мрія", що постачало паливо для ЧФ РФ, заарештовано за рішенням суду

Херсонський апеляційний суд у понеділок задовольнив апеляцію прокуратури Автономної Республіки Крим на рішення Херсонського міського суду про відмову в задоволенні клопотання слідчого про арешт судна "Мрія" (Mriya), яке постачало паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прокуратурі АРК, таким чином, рішення Херсонського міськсуду скасовано, на судно накладено арешт.

Як повідомлялося, держпідприємство "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами" (ПЗНП) закликало Службу безпеки України (СБУ) розблокувати роботу одного з причалів керованої ними Херсонської нафтоперевалки.

Згідно з повідомленням ПЗНП, увечері 10 серпня представники СБУ зайшли на територію перевалки з метою обшуку пришвартованого до причалу судна Mriya, що готувалося до відвантаження дизельного палива в резервуари підприємства. У наданій судовій постанові про проведення обшуку було зазначено колишню назву судна - Vilga з іншим судновласником, у зв'язку з чим ПЗНП вважає проникнення на територію підприємства і судно незаконним.

Слідчий СБУ, що керував обшуком, не зміг пояснити, який стосунок має паливо до справи про ймовірне незаконне відвідування судном Vilga порту Севастополь у 2015 році. Відтоді судновласник танкера Vilga неодноразово змінювався, а з 2015-го його власником стало ТОВ "Тефін", яке під час купівлі у колишніх власників отримало висновок про відсутність будь-яких претензій до танкера з боку правоохоронних і митних органів України.

Під час обшуку судна СБУ зупинила вивантаження палива і відібрала проби з порушенням технологічних вимог. Нафтопродукти були задекларовані і пройшли всі процедури митного контролю. ПЗНП вважає, що незаконний відбір проб був здійснений з метою можливої фальсифікації результатів їхнього аналізу і подальшого незаконного тиску на підприємство.

За інформацією прокуратури АРК, у червні 2015 року це судно під назвою "Вілга"/Vilga постачало паливо для підрозділів ЧФ РФ до Севастополя.

Херсонський міський суд 13 серпня відмовив в арешті судна "Мрія", прокуратура АР Крим подала апеляційну скаргу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА