15:22 19.08.2019

СБУ підозрює керівництво машинобудівного підприємства в постачаннях устаткування на шахти в ОРДО

2 хв читати
СБУ підозрює керівництво машинобудівного підприємства в постачаннях устаткування на шахти в ОРДО

Слідчі Служби безпеки України та прокурор Донецької області повідомили про підозру трьом особам, причетним до механізму постачання промислового обладнання для вугільних шахт на тимчасово окуповані території Донбасу.

"Залучені до Операції об'єднаних сил оперативники спецслужби встановили, що протягом 2018-2019 років вітчизняне машинобудівне підприємство за документами нібито експортувало гірниче обладнання на адресу російських компаній. Насправді промислове обладнання доставлялося на вугледобувні підприємства, розташовані в терористичній організації "ДНР", - повідомляє в понеділок прес-центр СБ України.

Згідно з інформацією, після перетину російсько-українського кордону організатори протиправної схеми доставляли продукцію за схемою "перерваного транзиту" "ДНР" для використання на "націоналізованих" підприємствах.

"Співробітники СБ України задокументували переправлення терористам обладнання на суму 30 млн грн. Кошти спрямовувались і на фінансування "установ "ДНР", зокрема силового блоку, і на інші заходи для утримання терористами захоплених територій Донецької та Луганської областей", - ідеться в повідомленні.

Наразі генеральному директору підприємства, який є депутатом Донецької обласної ради, його заступнику, а також іще одному учаснику злочинної оборудки повідомили про підозру за ч.2 ст.258-5 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

У СБ України нагадали, що в червні підозру за цією самою статтею було повідомлено ще одному учаснику протиправного механізму - також депутату Донецької обласної ради, який був посередником між керівництвом заводу та бойовиками.

Як повідомлялося, 3 липня в Маріуполі депутату Донецької обласної ради суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за підозрою у фінансуванні терористів "ДНР".

"Жовтневий районний суд Маріуполя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави сумою 768,4 тис. грн депутату Донецької обласної ради 6-го скликання, якого обґрунтовано підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 КК Україна, тобто у фінансуванні тероризму", - повідомила тоді прес-служба прокуратури Донецької області.

У прокуратурі встановили, що з березня 2018 р. 47-річний депутат здійснював постачання на окуповану територію через територію Російської Федерації продукції для вугільної та гірничошахтної промисловості українського виробництва. Зазначається, що за час своєї діяльності депутат забезпечив постачання на загальну суму близько 68 млн російських рублів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА