16:22 19.08.2019

Кабмін вніс зміни до порядку і правил обов'язкового страхування цивільної авіації

2 хв читати
Кабмін вніс зміни до порядку і правил обов'язкового страхування цивільної авіації

Кабінет Міністрів України постановою №725 від 14 серпня вніс зміни до порядку і правил здійснення обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації, повідомляється на сайті уряду.

Як випливає з документа, внесені зміни дають змогу оптимізувати рівень мінімальних страхових сум (лімітів відповідальності) із страхування відповідальності експлуатанта аеропорту (аеродрому, вертодрому) і сертифікованих суб'єктів наземного обслуговування за шкоду, заподіяну третім особам, спростять процедури визначення мінімальних страхових сум відповідальності для суб'єктів наземного обслуговування , а також приведуть їх до єдиної грошової одиниці вимірювання.

Постановою також встановлюються наступні мінімальні ліміти відповідальності, зокрема, для експлуатанта постійного злітно-посадкового майданчика - 130 тис. грн, для експлуатанта вертодрому - 5 млн грн, для експлуатанта аеропорту (аеродрому) за класифікацією ІСАО з кодовими літерами "Е" або "F "без права пасажирських перевезень - 5 млн грн, із правом пасажирський перевезень - 1,624 млрд грн.

Для сертифікованих суб'єктів наземного обслуговування за умови, що загальна річна кількість повітряних суден (відправлені й прибулі) в аеропорту (на аеродромі, вертодромі, постійному злітно-посадковому майданчику) до 1 тис. од. мінімальна страхова сума становить 523 тис. грн, понад 1 тис. од. - 5 млн грн.

У разі, якщо суб'єкт наземного обслуговування надає послуги із загальною річною кількістю повітряних суден (відправлені та прибулі) з різних груп, мінімальна страхова сума визначається відповідно до групи, в якій розмір мінімальної страхової суми найбільший.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА