19:51 19.08.2019

У 2014-2019рр в ЗСУ поставлено майже 12тис. зразків ОВТ та близько 1,4 млн одиниць засобів ураження

2 хв читати
У 2014-2019рр в ЗСУ поставлено майже 12тис. зразків ОВТ та близько 1,4 млн одиниць засобів ураження

Протягом 2014-2019 років Збройним силам України поставлено більше 11,9тис. зразків озброєння і військової техніки (ОВТ), близько 1,4млн одиниць засобів ураження, а також відновлено понад 12 тис. одиниць ОВТ, повідомив міністр оборони Степан Полторак.

"Протягом 2014-2019 років Збройним силам поставлено більше 11тис. 900 основних зразків озброєння і військової техніки та близько 1,4млн одиниць засобів ураження. Крім того, прийнято на озброєння 120 зразків, відновлена справність більше 12 тис. одиниць ОВТ. Також були прийняті заходи з освоєння виробництва ракет і боєприпасів на національних підприємствах, затверджено Програму ракетобудування. Завершується випробування реактивного комплексу "Вільха", прийнятий комплекс заходів щодо посилення сил і засобів ППО, зокрема, зенітно-ракетного прикриття, впроваджується нова система логістики", - сказав Полторак під час засідання Комітету реформ Міноборони і ЗСУ, повідомляє в понеділок увечері прес-служба міністерства.

За словами міністра, за ці роки від іноземних партнерів, насамперед від США, було отримано матеріально-технічної допомоги на суму понад $ 360млн. Також Міністерство оборони України отримало повноваження на закупівлю озброєнь з імпорту у закордонних партнерів.

Також Полторак повідомив про розроблену концепцію і введення в дію тимчасового припису з логістичного забезпечення, проведення ключових заходів щодо створення єдиної ефективної системи логістичного забезпечення сил оборони.

Крім того міністр повідомив, що зараз триває експеримент з логістичного забезпечення за принципами НАТО, вдосконалена система речового забезпечення, введено 17 стандартів НАТО, понад 100 нових предметів речового майна та уточнені норми забезпечення.

Говорячи про реформу системи харчування ЗСУ, Полторак зазначив, що зараз у Збройних силах здійснений перехід 73 військових частин на нову систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів харчування.

"Міністр оборони України підкреслив, що зазначені пріоритети повинні залишитися і на перспективу", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА