07:05 20.08.2019

СБУ затримала бойовика "ДНР" в Запорізькій області

2 хв читати
СБУ затримала бойовика "ДНР" в Запорізькій області

Оперативники Служби безпеки України затримали в Запорізькій області бойовика терористичних організацій "ДНР", який коригував артобстрілами по силах антитерористичної операції, а також воював проти Збройних сил України в складі терористичної групи Гіркина (Стрєлкова), повідомив прес-центр Управління СБУ в Запорізькій області.

За даними оперативних служб СБУ, терорист ДНР - житель Шахтарська знаходився на території Запорізької області з липня 2019 р. Оперативні служби СБУ затримали бойовика в місці тимчасового проживання в будинку у його родичів, які переїхали в регіон спочатку військових дій на Донбасі.

Слідство встановило, що в 2014 р. затриманий приєднався до лав незаконних збройних формувань на Донбасі і брав активну участь у захопленні адміністративних будівель Слов'янська, в доставці боєприпасів з Росії в Донецьку область, коригував артилерійський обстріл по позиціях сил антитерористичної операції.

Також він зі зброєю в руках протистояв силам ЗСУ, в т.ч. у складі терористичної групи Гіркина (Стрєлкова) і в підрозділі "Бойові коти" армійського корпусу народної міліції "ДНР".

Також слідство зазначає, що в 2017 р бойовик скоїв тяжкий злочин - "розбій" на території Донецької області, в результаті розшукується т.зв. правоохоронними органами "ДНР".

Правоохоронці повідомили зловмисникові про підозру у вчиненні злочину за ст.258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою організацією або участь у ній).

Кваліфікація статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такого.

Найближчим часом суд визначить затриманому запобіжний захід.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА