12:33 20.08.2019

НАБУ не займається несанкціонованою "прослушкою" - Ситник

2 хв читати
НАБУ не займається несанкціонованою "прослушкою" - Ситник

 Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник дає зрозуміти, що НАБУ не встановлювало несанкціонованої "прослушки" в кабінеті заступника генпрокурора Анжели Стрижевської.

"Ми не займаємося несанкціонованим прослуховуванням. Усе, що ми прослуховуємо, робиться з санкції суду", - сказав Ситник журналістам у вівторок, коментуючи інформацію про виявлення в кабінеті Стрижевської несанкціонованих прослуховувальних спецзасобів.

Раніше прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що 17 серпня в кабінеті Стрижевської було виявлено "прослушку", в Генпрокуратурі пов'язують цей факт зі справою про корупцію директора НАБУ Ситника.

"У суботу в службовому кабінеті заступника генерального прокурора виявлено несанкціоновані прослуховувальні спецзасоби. На місце було викликано слідчо-оперативну групу СБУ, яка зафіксувала цей факт. Ми пов'язуємо це з тим, що саме цей заступник - Анжела Стрижевська - є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол по Ситнику", - написала прес-секретар.

За її словами, для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників Генпрокуратури потрібен дозвіл від заступника генпрокурора або від самого генерального прокурора. Відповідно, в цьому випадку мав бути дозвіл від керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) - заступника генпрокурора. Проте жоден із заступників генпрокурора, генпрокурор чи керівник САП таку "прослушку" не санкціонував, зазначила Сарган.

За фактом виявлення несанкціонованої "прослушки" в кабінеті заступника генпрокурора СБУ зареєстровано кримінальне провадження.

"ГСУ СБУ внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 359 КК", - написала Сарган у своєму акаунті у Twitter 19 серпня ввечері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА