17:33 20.08.2019

Судно "Мрія" заарештовано, але капітан відмовився слідувати в порт - Держприкордонслужба

2 хв читати

 Рішення Херсонського апеляційного суду про арешт судна "Мрія" (Mriya), яке поставляло паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ в окуповане м. Севастополь (Крим), виконано.

"Зараз воно перебуває в територіальних водах України", - повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

Правоохоронці належним чином поінформували капітана судна про рішення суду щодо арешту танкера. "Водночас капітан відмовився добровільно слідувати в порт міста Херсон або в інший найближчий порт України, тобто загалом відмовився виконувати рішення суду і фактично самоусунувся від виконання своїх обов'язків з управління судном і командою", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 10 серпня 2019 року під час кримінального провадження за фактом порушення порядку в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію прокуратура АР Крим здійснила обшук у м. Херсоні на судні "Мрія". У червні 2015 року це саме судно, але під назвою "Вілга", постачало паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ в окупований Севастополь.

Відтоді судновласник танкера Vilga неодноразово змінювався, а з 2015-го його власником стало ТОВ "Тефін", яке під час купівлі у колишніх власників отримало висновок про відсутність будь-яких претензій до танкера з боку правоохоронних і митних органів України.

Під час обшуку судна СБУ зупинила вивантаження палива і відібрала проби з порушенням технологічних вимог. Нафтопродукти були задекларовані і пройшли всі процедури митного контролю.

Херсонський міський суд 13 серпня відмовив в арешті судна "Мрія", прокуратура АР Крим подала апеляційну скаргу.

Херсонський апеляційний суд 19 серпня задовольнив апеляцію прокуратури Автономної республіки Крим на рішення Херсонського міського суду про відмову в задоволенні клопотання слідчого про арешт судна "Мрія" (Mriya).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА