19:20 20.08.2019

Зведене тренування Ходи гідності відбудеться в середу на злітній смузі заводу "Антонов"

2 хв читати
Зведене тренування Ходи гідності відбудеться в середу на злітній смузі заводу "Антонов"

На плацу окремого Президентського полку у вівторок відбулося перше тренування військовослужбовців Збройних сил України в тому складі, в якому вони пройдуть майданом Незалежності 24 серпня, зведене тренування Ходи гідності відбудеться в середу на злітній смузі серійного заводу "Антонов".

"Цього року в урочистостях візьмуть участь понад 350 військовослужбовців із Сухопутних військ, Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ, Військово-Морських Сил, Військово-Повітряних Сил, ветерани АТО/ООС", - повідомив заступник начальника управління морально-психологічного забезпечення командування Сухопутних військ полковник Сергій Нагорний, слова якого наводить інформаційне агентство Міністерства оборони України "Армія Inform".

Крім того, окремою "коробкою" пройдуть ветерани, відзначені бойовими нагородами за участь в АТО/ООС. Також нарівні з чоловіками в розрахунку ЗСУ візьмуть участь дві жінки-військовослужбовиці (в "коробці" Сухопутних військ).

У Міноборони зазначають, що Хода гідності відрізнятиметься новим форматом. Замість традиційного військового параду з демонстрацією бойової техніки та авіації - мінімальна кількість військових і відмова від показу арсеналу озброєнь.

Цього разу участь у заході візьмуть лише ті, хто відзначився на службі або має відомчі нагороди або ж державні нагороди.

Під час урочистостей 24 серпня двох військовослужбовців удостоять звання Героя України (один із них отримає нагороду під час онлайн трансляції з Сєвєродонецька, де зараз виконує місію із захисту України). Ще кілька бійців стануть кавалерами орденів Богдана Хмельницького ІІ-ІІІ ступенів та "За мужність".

За інформацією "Армія Inform", зведене масштабне тренування за участю всіх військових та інших формувань відбудеться в середу, 21 серпня, на злітній смузі заводу "Антонов".

Режисерами Ходи гідності стали кліпмейкер Алан Бадоєв та хореограф Олена Коляденко, перша репетиція відбулася 15 серпня на заводі "Антонов".

9 липня президент України Володимир Зеленський запропонував не проводити дорогий помпезний парад на День Незалежності, а виділити 300 млн грн на премії українським військовим.

Наприкінці липня керівник Офісу президента України Андрій Богдан анонсував проведення Ходи гідності на головній вулиці Києва в День Незалежності України за участю військовослужбовців та ветеранів АТО замість проведення військового параду.

Крім того, представники ветеранських організацій, волонтери та Союз сімей загиблих героїв анонсували проведення в День Незалежності, 24 серпня, Маршу захисників України. Очікується, що в марші візьмуть участь понад 7 тис. ветеранів з усієї України, 1,5 тис. цивільних осіб, близько 500 військових волонтерів, а також капелани, яких очікується майже сто осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА