19:36 20.08.2019

ВРП відмовилася усувати від виконання обов'язків одеського суддю Шепітка

2 хв читати
ВРП відмовилася усувати від виконання обов'язків одеського суддю Шепітка

Вища рада правосуддя (ВРП) відмовила у задоволенні клопотання Генеральної прокуратури України про тимчасове відсторонення судді Суворовського районного суду Одеси Івана Шепітка в зв'язку з розслідуванням кримінального провадження.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення ВРП ухвалила у вівторок, розглянувши клопотання Генпрокуратури про тимчасове відсторонення Шепітка від здійснення правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Раніше у вівторок аналогічні рішення Вища рада правосуддя ухвалила стосовно судді Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та Ігоря Погрібніченка.

Як повідомлялося, 2 серпня голові ОАСК Вовку вручено повідомлення про підозру у втручанні в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та інші можливі злочини. Йому інкримінують скоєння таких злочинів: за ч. 3 ст. 27, ст. 351-2 (організація перешкоджання діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 375 (організація постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, узвали або постанови), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України.

Його заступника підозрюють за ч. 5 ст. 27, ст. 351-2 (пособництво у перешкоджанні діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), ч. 2 ст. 376. Суддю ОАСК та суддю Суворовського райсуду Одеси підозрюють за ст. 351-2, ч. 2 ст. 375 КК України.

До ВРП надійшли з Генпрокуратури клопотання про тимчасове відсторонення суддів ОАСК Вовка, Ігоря Погрібніченка та судді Суворовського районного суду Одеси Івана Шепітка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА