07:16 21.08.2019

Астронавти США вийдуть у відкритий космос для встановлення на МКС нового стикувального адаптера

2 хв читати
Астронавти США вийдуть у відкритий космос для встановлення на МКС нового стикувального адаптера

Американські астронавти Нік Хейг і Ендрю Морган у середу вийдуть у відкритий космос з борту Міжнародної космічної станції (МКС) для монтажу на ній нового стикувального адаптера для прийому пілотованих кораблів, повідомляє Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA).

Адаптер IDA-3, який буде встановлений на верхньому стикувальному вузлі американського модуля Harmony, призначений для розширення можливостей МКС з прийому нових комерційних пілотованих кораблів ST-100 Starliner та Crew Dragon компаній Boeing і Space X. Адаптер був доставлений на станцію в кінці липня американським вантажним кораблем Cargo Dragon. Влітку 2016 року у передньому стикувальному вузлі модуля Harmony вже був встановлений аналогічний адаптер - IDA-2.

Вихід астронавтів за межі МКС, який триватиме близько 6,5 годин, планується почати о 8:20 за часом східного узбережжя США.

Це буде 218-й вихід у відкритий космос членів екіпажу МКС. Поточного року астронавти вже тричі побували за бортом станції, двічі в березні, а також у квітні.

За повідомленням NASA, планується, що в майбутні чотири-шість місяців американські астронавти здійснять ще кілька виходів у відкритий космос, зокрема, для заміни акумуляторів сонячних батарей станції і спектрометра.

Наразі на борту станції знаходиться екіпаж у складі росіян Олексія Овчініна і Олександра Скворцова, американців Ніка Хейга, Христини Кох і Ендрю Моргана, а також італійця Луки Пармітано, який представляє Європейське космічне агентство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА