07:36 21.08.2019

Трамп переніс зустріч з прем'єром Данії через її відмову обговорювати продаж Гренландії США

2 хв читати
Трамп переніс зустріч з прем'єром Данії через її відмову обговорювати продаж Гренландії США

Президент США Дональд Трамп вирішив відкласти призначену зустріч з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен на невизначений термін через її небажання обговорювати продаж Гренландії.

"Данія - дуже особлива країна з неймовірними людьми, але, ґрунтуючись на коментарях прем'єр-міністра Метте Фредеріксен, що вона не зацікавлена в обговоренні покупки Гренландії, я відкладу нашу зустріч, заплановану через два тижні, на інший час", - написав Трамп у своєму Твіттері.

Він подякував Фредеріксен за відвертість, яка допомогла заощадити багато коштів і зусиль як США, так і Данії.

"Я дякую їй за це і з нетерпінням чекаю, щоб зустрітися з нею коли-небудь у майбутньому!" - зазначив президент США.

Раніше газета The Wall Street Journal повідомляла з посиланням на двох помічників президента Трампа, що він неодноразово запитував їх і інших співробітників адміністрації про можливість купити Гренландію. Зазначається, що він навіть попросив юрисконсульта Білого дому провести правову експертизу проекту.

Пізніше сам Трамп заявив, що придбання США у Данії острова Гренландія було б стратегічно цікавим, але це питання не є пріоритетним. Крім того, президент США повідомив, що замислюється про візит до Данії, але "зовсім не з цієї причини".

Інформація про наміри Трампа викликала критику як в Гренландії, так і в Данії. Так, прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен підкреслила, що вважає ідею покупки Гренландії у Данії "абсурдною темою" і виключила можливість її продажу.

Гренландія - найбільший острів у світі. Основна маса населення Гренландії в 56 тис. людей живе на порізаному фіордами узбережжі, де немає льоду. Зовнішньою політикою і політикою безпеки займається Копенгаген.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА