07:58 21.08.2019

Трамп готовий бути посередником між Індією і Пакистаном у врегулюванні проблеми Джамму і Кашміру

2 хв читати
Трамп готовий бути посередником між Індією і Пакистаном у врегулюванні проблеми Джамму і Кашміру

Президент США Дональд Трамп заявив про готовність виступити посередником між Індією і Пакистаном у врегулюванні ситуації навколо індійського штату Джамму і Кашмір.

"Я зроблю все можливе для того, щоб стати посередником", - сказав Трамп журналістам в Білому домі у вівторок.

"Джамму і Кашмір - складне місце. У вас є індуїсти, і у вас є мусульмани, я б не сказав, що вони добре ладнають", - прокоментував президент США ситуацію в індійському штаті.

Трамп також сказав, що підніме питання про ситуацію в Джамму і Кашмірі на вихідних з прем'єр-міністром Індії Нарендра Моді, якого США неодноразово закликали послабити напруженість у контрольованому Індією регіоні.

Напередодні повідомлялося, що Трамп обговорив телефоном з Моді і прем'єр-міністром Пакистану Імраном Ханом ситуацію в регіоні.

На початку серпня керівництво Індії скасувало особливий статус штату і ввело на цій території прямий контроль з боку Делі. До штату тоді ж направили близько 10 тис. військовослужбовців для підтримки порядку.

У відповідь пакистанський уряд розпорядився перевести дипломатичні відносини з Індією на більш низький рівень і призупинити двосторонню торгівлю з цією країною.

Зі свого боку Моді заявив, що перепідпорядкування індійського штату Джамму і Кашмір центральному уряду в Делі дозволить покінчити з тероризмом на цій території. Він нагадав, що "за останні три десятиліття в регіоні загинули 42 тис. людей".

Індійський штат Джамму і Кашмір знаходиться в області Кашмір - ця територія, населена мусульманською більшістю, розділена між Індією і Пакистаном. З часу здобуття незалежності двома країнами в 1947 році врегулювання в цьому районі залишається основною проблемою в їх відносинах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА