12:04 21.08.2019

Розгляд апеляції у справі Кернеса в Полтавському апеляційному суді призначено на 30 серпня

2 хв читати
Розгляд апеляції у справі Кернеса в Полтавському апеляційному суді призначено на 30 серпня

Полтавський апеляційний призначив слухання щодо апеляційних скарг на рішення суду першої інстанції у справі стосовно міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Блінника та Євгена Сміцького на 30 серпня.

Як повідомляється на порталі судової влади України, засідання суду транслюватиметься онлайн.

"Зали судових засідань апеляційного суду є невеликими за розмірами і не можуть вмістити великої кількості присутніх, а тому відповідно до частини 1 статті 328 Кримінального процесуального кодексу України кількість присутніх у залі судового засідання може бути обмежена головуючим у разі недостатності місць у залі. Тому зазначаємо, що за перебігом розгляду цієї справи в апеляційній інстанції можна стежити в режимі онлайн", - йдеться в повідомленні.

Суд не може приступити до розгляду апеляції з кінця серпня 2018 року. Засідання неодноразово відкладалися і переносилися у зв'язку з реформуванням апеляційного суду, неявкою Кернеса та інших обвинувачених, їхніх адвокатів, а також розглядом у Верховному Суді України клопотань захисту про зміну підсудності у справі.

Як повідомлялося, 25 січня 2014 року невідомі напали на учасників маршу на підтримку Євромайдану в Харкові. Того самого дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Олексія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 р. Кернесу було повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування. Його охоронцям було висунуто підозру за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч. 1 ст. 129 КК України.

26 березня Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня 2015 року Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса до Київського райсуду Полтави.

10 серпня 2018 року суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов ухвалив постанову, в якій розцінив систематичну неявку прокурорів на дебати у справі міського голови Харкова Кернеса та його охоронців Блінника і Сміцького як відмову від обвинувачення та закрив кримінальне провадження.

Це рішення оскаржили прокуратура, а також потерпілий Сергій Ряполов і його представник, адвокат Тетяна Зелькіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА