15:49 21.08.2019

Мосміськсуд залишив у силі продовження арешту ще сімом українським військовополоненим морякам

2 хв читати
Мосміськсуд залишив у силі продовження арешту ще сімом українським військовополоненим морякам

Московський міський суд розглянув апеляційні скарги захисту сімох військовополонених українських моряків і залишив без задоволення їхні апеляції на продовження арешту, повідомив керівник групи адвокатів моряків Микола Полозов.

"Судове засідання з розгляду апеляційних скарг захисту на постанову Лефортовського районного суду щодо продовження терміну тримання під вартою відбувалося в закритому режимі за клопотанням прокурора. Апеляційна інстанція Московського міського суду залишила постанову Лефортовського районного суду без зміни", - написав Полозов на своїй сторінці у Facebook e середу.

Адвокат поінформував, що суд розглянув апеляції стосовно третьої групи військовополонених українських моряків: Андрія Артеменка, Віктора Беспальченка, Володимира Варимеза, Владислава Костишина, Олега Мельничука, Василя Сороки та Сергія Чуліби.

Як повідомлялося, 16 серпня суд апеляційної інстанції залишив без зміни постанову Лефортовського районного суду щодо продовження терміну тримання під вартою стосовно першої групи військовополонених українських моряків (Михайло Власюк, Сергій Попов, Андрій Драч, Богдан Головаш, Денис Гриценко, В'ячеслав Зінченко) та другої групи (Володимир Терещенко, Андрій Шевченко, Роман Мокряк, Андрій Оприско, Сергій Цибізов).

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу", а також малі броньовані артилерійські катери Військово-Морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь". Українські судна прямували з Одеси до Маріуполя. Після захоплення буксир і катери конвоювали до Керчі.

24 українців, що перебували на захоплених суднах ВМС ЗСУ, заарештували за рішенням судів Сімферополя і Керчі (анексований Росією Крим) до 25 січня 2019 року.

Пізніше військовополонених моряків етапували до Москви в СІЗО "Лефортово", а трьох поранених під час обстрілу суден російськими силовиками - в медблок слідчого ізолятора "Матроська тиша".

ФСБ Росії порушила кримінальну справу і пред'явила всім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства або із погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 УК РФ).

Українські моряки на допитах у ФСБ РФ відмовляються свідчити і наголошують, що є військовополоненими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА