16:34 21.08.2019

Суд відмовився заарештувати фігуранта справи "Роттердам+" керівника підрозділу НКРЕКП Бутовського - ЦПК

2 хв читати

Солом'янський районний суд м. Києва відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою фігуранту справи "Роттердам+", начальнику відділу управління енергоринку Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Володимиру Бутовському, повідомляє громадська організація "Центр протидії корупції" (ЦПК).

"Солом'янський суд Києва відмовив у триманні під вартою фігуранта справи "Роттердам+" Володимира Бутовського", - повідомляє ЦПК на сторінці в мікроблозі Twitter у середу.

Центр протидії корупції нагадує, що прокурор просив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Бутовського звинувачують у пособництві при затвердженні формули "Роттердам+". 13 липня він залишив Україну й полетів на турецький курорт Бодрум", - повідомили в ЦПК.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) 8 серпня повідомили про підозру шістьом особам, зокрема екс-главі НКРЕКП Дмитру Вовку та екс-члену комісії Євдокимову. Підозрюваним інкримінується зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб з метою одержання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб усупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Також про підозру повідомлено співробітникам компанії "ДТЕК".

9 серпня директор НАБУ Артем Ситник закликав до співпраці підозрюваних у справі "Роттердам+". Він нагадав, що більшість із них не в Україні.

Керівник САП Назар Холодницький зазначив, що слідство очікує позиції сторони захисту у справі "Роттердам+".

20 серпня Солом'янський райсуд Києва відмовив в обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (заочно) для екс-глави НКРЕКП Дмитра Вовка.

21 серпня Дмитра Вовка оголошено в міжнародний розшук у зв'язку з тим, що "підозрюваний перебуває за межами України й не приходить на виклик слідчих", повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

Наприкінці квітня 2016 року НКРЕКП розпочала застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, яка впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів (постанова №289 від 3 березня 2016 року). Порядок, зокрема, визначає ціну вугілля за формулою "вартість у порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА