17:12 21.08.2019

Кононенко здивований рішенням НАЗК щодо декларації, має намір внести зміни й оскаржити частину рішення Нацагентства

2 хв читати
Кононенко здивований рішенням НАЗК щодо декларації, має намір внести зміни й оскаржити частину рішення Нацагентства

Перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді VIII скликання Ігор Кононенко повідомив, що одержав листа від Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) щодо перевірки його декларації за 2015 рік, хоча там наведено дані за 2017 рік, тому не вбачає підстав для відкриття Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) кримінального провадження.

"У ЗМІ поширюються яскраві заголовки, де фігурує моє прізвище, мільйони гривень і словосполучення "кримінальна справа". Тим часом я дізнався деталі з листа... "Справа" базується на рішенні НАЗК за результатами перевірки моєї декларації за 2015 рік. При цьому у своєму рішенні НАЗК посилається на документи 2017 року, які зовсім не стосуються періоду, що перевірявся. Тобто зараз, у 2019 році, відкрито провадження щодо декларації 2015 року, яку перевіряли, беручи до уваги дані 2017 року", - написав Кононенко на своїй сторінці у Facebook у середу.

Він навів деталі. Так, одна з претензій НАЗК, за словами нардепа, стосується цінного рухомого майна, що не підлягає обов'язковому декларуванню. "Заповнюючи декларацію, я вирішив задекларувати навіть те, що необов'язково декларувати. Вважаю, що це є моїм правом як суб'єкта декларування та законом не заборонено", - зазначив він.

Що стосується питання про транспортний засіб, то Кононенко стверджує, що в 2015 році надав інформацію про зняття з обліку знищеної машини, про що в НАЗК було надано довідку з органів МВС із зазначенням дати реєстрації авто тощо. Згідно з процедурою, в 2016 році автомобіль було знято з обліку.

Кононенко пояснив і момент щодо акцій: "їхню вартість було зазначено виключно на дату придбання у зв'язку із тим, що на момент заповнення декларації з боку НАЗК були відсутні роз'яснення щодо правильності заповнення даних".

Говорячи про зазначену в ЗМІ суму в декларації-2015 (7,6 млн грн), нардеп повідомив, що в отриманому рішенні НАЗК "немає навіть приблизно такої суми, там узагалі немає ніякої суми".

"Згідно із законом, декларанту надана можливість внести зміни у декларацію. Це я і зроблю. Тому вважаю заяву про відкриття кримінального провадження, м'яко кажучи, передчасною. Тому що реєструвати кримінальні провадження було б логічно вже після того, як я скористаюся наданим мені законом правом внести зміни та уточнення. Почну з виправлення помилки на суму в 1 гривню в доходах. (...) Додам інформацію щодо невістки", - повідомив про свої наміри нардеп.

Крім того, він оскаржуватиме рішення НАЗК у тій частині, з якою не згоден.

Раніше ЗМІ з посиланням на директора НАБУ Артема Ситника повідомляло, що НАБУ відкрило справу за фактом декларування недостовірної інформації депутатом Кононенком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА