07:44 22.08.2019

Уряд визначив, як діти з особливими освітніми потребами навчатимуться поза школою

2 хв читати
Уряд визначив, як діти з особливими освітніми потребами навчатимуться поза школою

Кабінет міністрів України прийняв постанову, якою визначив порядок організації інклюзивних груп у позашкільному навчальному закладі. Рішення ухвалене 21 серпня під час засідання, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Прийнята постанова вперше в Україні встановлює чіткі правила, як організувати інклюзивне навчання поза школою. В документі ми прописали всі необхідні кроки - від того, що робити батькам для зарахування дитини, до дій адміністрації закладу та його засновників. Це дуже важливо, адже наша мета - розвивати інклюзії в різних навчальних закладах. Раніше такі ж порядки вже були затверджені для дитячих садків, шкіл, профтех і вузів. Тобто з сьогоднішнього дня правила організації інклюзії вже є для всіх рівнів освіти", - зазначив перший заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Як наголошується, щоб дитину з особливими освітніми потребами зарахували до позашкільної установі, її батькам або законним представникам необхідно подати відповідну заяву.

"До неї необхідно додати документи, що підтверджують наявність ООП (висновок ІРЦ, індивідуальна програма реабілітації особи з інвалідністю)", - зазначили в прес-службі.

Керівник установи зобов'язаний створити інклюзивну групу. Він також повинен сформувати команду психолого-педагогічного супроводу, до якої входять педагогічні працівники, адміністрація закладу і в разі необхідності інші фахівці. Ця команда працює над розробкою індивідуального навчального плану разом з дитиною з особливими освітніми потребами та її батьками.

Зазначається, що для старту роботи інклюзивної групи заклад позашкільної освіти має відповідати таким вимогам, як архітектурна доступність будівель, приміщень і прилеглої території, підтримка принципів універсального дизайну в сфері освіти, відповідна матеріально-технічна та навчально-методична база. Ці вимоги повинні забезпечити адміністрація і засновники закладу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА