07:51 22.08.2019

Макрон відхилив вимогу Британії переглянути умови виходу країни з ЄС

2 хв читати
Макрон відхилив вимогу Британії переглянути умови виходу країни з ЄС

Президент Франції Еммануель Макрон не погодився з вимогою Британії переглянути питання про вихід країни з Європейського союзу, заявивши, що це "не варіант".

"Перегляд умов, запропонованих британцями, не є оптимальним варіантом, і про це завжди казав голова Європейської ради Дональд Туск", - прокоментував Макрон звернення Джонсона з вимогою про відновлення переговорів з ЄС щодо скасування пункту угоди з Brexit, щодо ірландського кордону.

Очікується, що глава британського уряду відвідає Париж у середу.

Раніше Джонсон зажадав, щоб ЄС скасував пункт угоди про "бекстоп".

На його думку, в разі скасування "бекстопа", очікується "швидкий прогрес" (в укладенні угоди з Брюсселем - ІФ).

"Страхувальний план" або "бекстоп" є однією з ключових частин угоди Британії з ЄС і входить до тієї частини домовленостей, до переговорів щодо яких ЄС повертатися відмовляється. План стосується кордону між республікою Ірландія і Північною Ірландією, і повинен забезпечувати "прозорість" кордону між цими суб'єктами, що є важливим економічним і політичним питанням, як для ЄС, так і для Великої Британії.

"Бекстоп" передбачає, що Велика Британія залишиться в загальному з ЄС митному союзі доти, поки не буде досягнуто нової торговельної угоди між Лондоном і Брюсселем. У разі "бекстопа" Північна Ірландія залишається частиною внутрішнього європейського ринку, що дозволить уникнути встановлення жорсткого кордону між Північною Ірландією та Ірландією.

"Страхувальний план", згідно з угодою, може бути застосований, тільки якщо Лондон і Брюссель не зможуть домовитися про інші способи збереження вільних кордонів між Ірландією і Північною Ірландією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА