11:20 22.08.2019

На українських політв'язнів у РФ можуть обміняти Баранова й Одинцова - адвокат

2 хв читати
На українських політв'язнів у РФ можуть обміняти Баранова й Одинцова - адвокат

Російських громадян Максима Одинцова та Олександра Баранова готують до обміну на українських політв'язнів, утримуваних у Росії, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Валентин Рибін.

"Так, їх готують до обміну", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Адвокат додав, що також ідеться про інших громадян Російської Федерації.

При цьому термінів можливого обміну Рибін не уточнив: "Дуже скоро про все дізнаємося".

Раніше 21 серпня російський "Інтерфакс" із посиланням на інформоване джерело повідомив, що п'ятеро громадян України, засуджених у РФ за різні злочини, доправлені до московського слідчого ізолятора (СІЗО) "Лефортово" й можуть бути видані на батьківщину для відбування покарання. За інформацією джерела, "наразі обговорюється формат цієї процедури".

За даними центру "Меморіал", 20 серпня в СІЗО "Лефортово" прийняли передачі для Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха й Олександра Кольченка. На думку правозахисників, це свідчення того, що всі зазначені особи перебувають в установі.

Як повідомлялося, 13 лютого 2018 року колишніх військовослужбовців Збройних сил України Олександра Баранова й Максима Одинцова було засуджено за державну зраду й дезертирство до 13 і 14 років позбавлення волі відповідно.

Баранова й Одинцова затримали 20 листопада 2016 року працівники СБУ на адміністративній межі з окупованим Кримом біля пункту пропуску "Чонгар" (Херсонська обл.).

За даними військової прокуратури, Баранов і Одинцов зрадили присязі та перейшли на бік країни-агресора. Їх звинуватили в дезертирстві й державній зраді. Так, колишні молодший сержант і прапорщик, проходячи службу в одній із військових частин, дислокованих на території Автономної Республіки Крим, під час окупації півострова не виконали наказ про прибуття до нового місця служби й залишилися на окупованій території, скоївши дезертирство, у зв'язку з чим їх було оголошено в розшук. Надалі вони уклали контракти про проходження військової служби у ЗС РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА