13:52 22.08.2019

У Польщі під час проведення робіт у LG Chem Wroclaw Energy загинув українець, у Миколаєві в терміналі "Ніка-Тера" впали з висоти двоє людей

3 хв читати
У Польщі під час проведення робіт у LG Chem Wroclaw Energy загинув українець, у Миколаєві в терміналі "Ніка-Тера" впали з висоти двоє людей

У Польщі під час проведення робіт на підприємстві LG Chem Wroclaw Energy за угодою з компанією ТОВ "Український Аутсорсинг" (Кам'янське Дніпропетровської обл. - робота на польських підприємствах із працевлаштуванням в Україні) загинув підсобний працівник, 1991 року народження.

Як повідомляється в інформації Державної служби з питань праці (Держпраці) в четвер, НП зі смертельним результатом сталася 17 серпня поточного року о 19:20.

"Під час установки технологічної прокладки всередині ліфта, виконуючи роботи за угодою на території підприємства LG Chem Wroclaw Energy в Республіці Польща, постраждалий застряг між основними роликами і роликами переміщення ліфта. Дістав травм, несумісних із життям", - констатується в інформації Держпраці.

У Вінницькій області 20 серпня о 16:10 загинув підсобний робітник ТОВ "Бонус У", 1973 р. н.: "Під час виконання ручних земляних робіт (копання ями) біля будівлі хлібного цеху для спорудження септика стався зсув ґрунту, яким було засипано постраждалого, котрий перебував у виїмці. Від травм постраждалий помер на місці події".

У Миколаєві надзвичайна подія сталася 21 серпня о 10:05 з двома працівниками ТОВ "Морський спеціалізований порт (МСП) "Ніка-Тера", що входить в Group DF Дмитра Фірташа. Монтажник і електрозварник під час ремонту металевого настилу підлоги металевої огородженої конструкції естакадного типу зі сталевих профілів галереї перевантажувального транспортера ПТ-34 вантажного району №2 відбулося падіння постраждалих із висоти. При цьому загинув монтажник, 1964 р. н., електрозварник, 1975 р. н. травмований.

За даними Держпраці, на виробництві в Україні в січні-червні 2019 року було травмовано 1943 людини, зокрема 207 - зі смертельним результатом, у I півріччі-2018 - 2061 особа і 187 осіб відповідно. При цьому, зокрема, в соціально-культурній сфері й торгівлі за перше півріччя 2019 року було травмовано 460 осіб, зокрема зі смертельними наслідками - 31 (в I півріччі-2018 - 516 і 22 осіб), у вугільній промисловості - 352 та 11 (358 і 12 осіб), в агропромисловому комплексі - 238 і 33 (216 і 29), в машинобудуванні - 149 і 9 (174 і 12), на транспорті - 139 і 36 (169 і 42), у будівництві 124 і 35 (91 і 21), в металургії - 103 і 6 (121 та 11), у гірничорудній і нерудній - 82 і 9 (89 і 11), в хімічній - 76 і 11 (60 і 8), в енергетиці - 65 і 10 (62 і 4).

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 21 серпня поточного року знову дозволив інспекторам Державної служби праці проводити інспекційні перевірки підприємців.

Згідно з проектом постанови, яким володіє агентство "Інтерфакс-Україна", інспектори праці мають право безперешкодно і без попереднього повідомлення в будь-який час доби (з урахуванням вимог законодавства про охорону праці) приходити з інспекційними візитами в будь-які виробничі, службові, адміністративні приміщення об'єкта відвідування, ознайомлюватися з будь-якими документами, ведення яких передбачено законодавством про працю та які містять інформацію про предмет перевірки.

Державна служба праці втратила можливість здійснювати інспекційні перевірки підприємців, оскільки 14 травня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд під час розгляду позову голови Всеукраїнської громадської організації "Союз захисту підприємництва" Сергія Доротича скасував відповідну урядову постанову.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА