16:53 22.08.2019

Адвокат розповів про можливий обмін екс-беркутівця на українського моряка

2 хв читати
Адвокат розповів про можливий обмін екс-беркутівця на українського моряка

Екс-боєць спецпідрозділу "Беркут" Олександр Саттаров, якого судять у Києві за участь у "самообороні" Криму, проходить юридичні процедури оформлення обміну на одного з утримуваних у Росії українських моряків, повідомив виданню "Крим.Реалії" адвокат Саттарова Ігор Свінціцький.

"Його поставлено на обмін. І міняється на одного нашого моряка. Це офіційно підтверджена інформація", - сказав Свінціцький.

Інших подробиць він не повідомив.

Раніше в четвер адвокат Валентин Рибін повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що громадян РФ Максима Одинцова та Олександра Баранова готують до обміну на українських політв'язнів, яких тримають у Росії. За його даними, йдеться також про інших громадян Російської Федерації.

Термінів можливого обміну Рибін не уточнив: "Дуже скоро все дізнаємося".

21 серпня російський "Інтерфакс" із посиланням на обізнане джерело повідомив, що п'ятьох громадян України, засуджених у РФ за різні злочини, доставлено в московський слідчий ізолятор (СІЗО) "Лефортово" і може бути видано на батьківщину для відбування покарання. За інформацією джерела, "нині обговорюється формат цієї процедури".

За даними центру "Меморіал", 20 серпня в СІЗО "Лефортово" прийняли передачі для Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха та Олександра Кольченка. На думку правозахисників, це свідчення того, що всіх зазначених осіб тримають у закладі.

Як повідомлялося, 13 лютого 2018 року колишніх військовослужбовців Збройних сил України Баранова та Одинцова було засуджено за державну зраду і дезертирство до 13 та 14 років позбавлення волі відповідно.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА