16:48 22.08.2019

ВРП вирішила повернути до Генпрокуратури подання про надання згоди на арешт судді госпсуду Татькова

2 хв читати
ВРП вирішила повернути до Генпрокуратури подання про надання згоди на арешт судді госпсуду Татькова

Вища рада правосуддя (ВРП) повернула подання генерального прокурора України про надання згоди на тримання під вартою судді Вищого господарського суду України Віктора Татькова.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення ВРП ухвалила на засіданні в четвер, розглянувши подання заступника генпрокурора Сергія Кізя.

Під час слухання адвокат наголосив, що подання замгенпрокурора взагалі не містить конкретних фактів, як і не містить жодних доказів, що підтверджують вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, тільки посилання на статті КПК.

Після ухвалення рішення адвокат сказав журналістам, що допускає повторну подачу подання генпрокуратура після виправлення помилок.

Як повідомляє у четвер прес-центр Судової влади України в соцмережі Facebook, адвокат Павло Попков під час судового засідання зазначив, що метою цього подання до ВРП є виправлення Генпрокуратурою допущених грубих порушень кримінального законодавства.

"Генеральна прокуратура ще 19 квітня 2019 року звернулась до Федерального міністерства юстиції республіки Австрії із запитом про екстрадицію Татькова всупереч вимогам кримінального законодавства, адже на момент направлення запиту ухвали про тримання під вартою Татькова не існувало", - зазначив захисник.

Згідно з вимогами законодавства, подання має бути мотивованим, містити конкретні факти і докази, що підтверджують вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, визначеного Кримінальним кодексом України, обґрунтування необхідності такого затримання (утримання).

"Подання, яке не відповідає вимогам... Вища рада правосуддя мотивованим рішенням повертає генеральному прокурору або його заступнику", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Татьков за часів президентства Януковича очолював Вищий господарський суд України, де ставили останню крапку в спорах навколо майна та бізнесу. Із жовтня 2016 року його офіційно підозрюють у втручанні в діяльність судових органів і роботу автоматизованої системи документообігу суду. За версією Генпрокуратури, Татьков фактично підпорядкував собі систему прийняття судових рішень.

Постановою Верховної Ради від 29 вересня 2016 року Татькова було звільнено з посади судді Вищого господарського суду України.

4 червня 2019 року Велика палата Верховного Суду визнала незаконною та скасувала постанову ВР про звільнення Татькова з посади судді Вищого госпсуду України, повідомила програма "Схеми: корупція в деталях" (спільний проект "Радіо Свобода" і телеканалу "UA: Перший").

Крім того, суддя Подільського райсуду Києва Володимир Гребенюк скасував арешт із частини майна, що належить оточенню Татькова, зокрема чотирьох квартир, трьох гаражів і нежитлового приміщення в елітному комплексі столиці "Новопечерські липки".

Наразі він перебуває за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

На Харківщині з-під завалів зруйнованої ворожими обстрілами госпбудівлі врятовано людину

Окупанти продовжують обстрілювати Дніпропетровську область, суботу оголошено Днем жалоби через жертви напередодні

Ліквідовано дві ворожі керовані авіаракети та три розвіддрони

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

Росіяни вдарили ракетами по Запоріжжю, пошкоджено об'єкт інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА