07:57 23.08.2019

Суд Гонконгу продовжив заборону на акції протесту в міжнародному аеропорту

2 хв читати
Суд Гонконгу продовжив заборону на акції протесту в міжнародному аеропорту

Високий суд Гонконгу в п'ятницю продовжив раніше поширену заборону на проведення масових акцій протесту в терміналах міжнародного аеропорту міста, повідомило Центральне телебачення Китаю.

Постанова суду вказує, що для проведення масових заходів в аеропорту необхідний спеціальний дозвіл. У повідомленні наголошується, що заборона спрямована проти "тих, хто хоче навмисно перешкодити або ускладнити нормальну роботу аеропорту".

Рішення щодо продовження заборони було прийнято в умовах, коли активісти протестних виступів у Гонконзі, за інформацією західних ЗМІ, готуються в вихідні дні повторити виступи як на вулицях міста, так і в аеропорту.

Раніше через акції протесту в аеропорту, які проходили незважаючи на судову заборону, діяльність повітряної гавані практично припинялася, скасовувалися сотні авіарейсів, відзначалися сутички між протестувальниками та поліцією.

Масові вуличні акції тривають в Гонконзі вже два місяці, вони стали відповіддю на плани місцевої адміністрації внести поправки до закону про екстрадицію, які дозволили б видачу підозрюваних у скоєнні злочинів в материкову частину Китаю.

Після того, як влада Гонконгу відмовилася від внесення поправок, демонстранти почали вимагати розслідування застосування поліцією проти учасників протестів надмірно жорстких методів, а також відставки голови адміністрації Гонконгу Керрі Лем.

Раніше Лем заявила, що цей спеціальний адміністративний район Китаю зіткнувся з економічною кризою, страшнішою, ніж спалах атипової пневмонії в 2003 році або фінансова криза в 2008. Вона підкреслила, що на відновлення економіки піде дуже багато часу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА