08:23 23.08.2019

Начальники Генштабів України та Польщі обговорили розвиток співпраці та обмін досвідом

3 хв читати
Начальники Генштабів України та Польщі обговорили розвиток співпраці та обмін досвідом

Під час зустрічі начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Руслана Хомчака з начальником Генштабу ЗС Польщі генерал-лейтенантом Раймундом Анджейчаком сторони обговорили стан і перспективи розвитку українсько-польської співпраці.

Як повідомляється на сторінці Сухопутних військ ЗСУ в соцмережі Facebook, прикордонна зустріч начальників генштабів Збройних сил України та Війська Польського відбувається вже традиційно у Львові, в Національній академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

За словами Хомчака, Росія продовжує реалізовувати власну стратегію у війні проти українського народу, зберігає військовий важіль впливу на Україну через ведення бойових дій на Донбасі.

"Ключова мета агресивної політики Москви - встановлення контролю над усією Україною та призупинення її руху до членства в НАТО", - акцентував начгенштабу ЗСУ.

Згідно з інформацією, під час офіційних двосторонніх переговорів між делегаціями обговорювалися актуальні питання трансформації системи управління ЗС України та Республіки Польща, стан і перспективи розвитку українсько-польської співпраці.

"ЗСУ використовують та враховують успішний досвід інтеграції Війська Польського до НАТО - переходимо від слів до дій! Свідченням цього є успішне функціонування та збільшення кількості спільних тренувань і військових навчань штабів та підрозділів обох держав, зокрема на базі Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького", - зазначив генерал-лейтенант Хомчак.

Зокрема, йдеться в повідомленні, в 2019 році передбачено спільну участь військовослужбовців ЗС України та Польщі в командно-штабному навчанні із залученням військ "Репід Трайдент - 2019" у другій половині вересня і в багатонаціональних навчаннях "Кленова арка - 2019" у жовтні-листопаді цього року.

"Україна відіграє ключову роль у регіоні з геостратегічної точки зору. Для нас надзвичайно важливим було зрозуміти, що насправді відбувається в Україні, почути українську сторону та усвідомити, що необхідно зробити, щоб Україна успішно розвивалася у військовій сфері, що є для мене найбільшим пріоритетом", - зазначив начгенштабу ЗС Польщі після двосторонніх переговорів.

Згідно з інформацією, також Анджейчак зазначив, що "Польща як сусідка Україна не може залишитись осторонь, коли спостерігає проблеми України з її агресивним сусідом - Російською Федерацією, оскільки наш обов’язок - спілкуватися та співпрацювати одне з одним, щоб безпека всіх українців та поляків була гарантована на найвищому рівні".

Він додав, що Військо Польське запропонує українським колегам більше ніж 20-річний досвід перебування в НАТО щодо управління, модернізації військ і зміни їхньої ментальності. Водночас польська сторона хотіла б використовувати досвід ЗС України, отриманий під час відбиття агресії РФ на Донбасі.

"Ми сьогодні обговорили багато тем щодо співробітництва ЗС України та Республіки Польща. Надзвичайно приємно, що генерал-лейтенант Раймунд Анджейчак налаштований на співпрацю і сьогоднішня зустріч відкрила нові горизонти для нашого співробітництва. Найголовніше, що сьогодні пан генерал-лейтенант Раймунд Анджейчак підтвердив, що він повністю сприятиме нашому руху в Європу та інтеграції в НАТО через обмін досвідом, експертну дорадчу допомогу та спільні стажування, що інтенсифікує проведення всіх спільних запланованих заходів", - наголосив Хомчак.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА