14:00 23.08.2019

На РНБО у п'ятницю обговорять питання створення Служби фінрозслідувань - Аваков

1 хв читати
На РНБО у п'ятницю обговорять питання створення Служби фінрозслідувань - Аваков

На нараді в Раді національної безпеки та оборони України (РНБО) у п'ятницю обговорюватиметься питання створення Служби фінансових розслідувань (СФР), повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Під час розширеного засідання колегії МВС міністр зазначив, що в Україні гостро стоїть питання створення єдиного органу, який боротиметься з фінансовими злочинами та злочинами в податковій сфері.

"Це Служба фінансових розслідувань... Це питання обговорювалося і на нарадах у президента, з Офісом президента. Й сьогодні в нас буде відповідна нарада в Раді національної безпеки та оборони", - повідомив Аваков.

У контексті цього глава МВС наголосив, що він пропонує ухвалити рішення про ліквідацію департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Як повідомлялося, протягом кількох років в Україні триває дискусія щодо створення окремого правоохоронного органу, який відповідає за економічні злочини. В парламенті було зареєстровано п'ять законопроектів про створення такого органу, серед яких розроблений Мінфіном і поданий урядом проект закону про СФР і законопроект про Національне бюро фінансової безпеки, який підтримував екс-президент Петро Порошенко. Однак жоден із них не дійшов до розгляду в першому читанні.

Наприкінці липня глава Державної податкової служби (ДПС) Сергій Верланов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що команда президента України Володимира Зеленського готується внести до нового парламенту як першочерговий законопроект про Службу фінансових розслідувань (СФР).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА