15:46 23.08.2019

МВС розриває контракт із керівництвом НВО "Форт" - Аваков

2 хв читати
МВС розриває контракт із керівництвом НВО "Форт" - Аваков

Міністерство внутрішніх справ України розриває контракт із керівництвом казенного науково-виробничого об'єднання "Форт" МВС України після проведення аудиторських перевірок, буде проведено розслідування, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"За допущені прорахунки, неефективні управлінські рішення та правопорушення, які призвели до значних фінансових втрат, керівництво МВС ухвалило рішення, і я підписав наказ про розірвання контракту з керівництвом і начальником науково-виробничого об'єднання заводу "Форт" Писаренком (керівник заводу "Форт" Віктор Писаренко - ІФ). Писаренка звільнено з обійманої посади", - сказав він у п'ятницю під час розширеного засідання колегії МВС.

Міністр наголосив, що "поліція проводить слідчі дії на підставі результатів аудиторської перевірки заводу".

У свою чергу директор департаменту внутрішнього аудиту МВС Олександр Грибовський пояснив, що це підприємство розробляє та виробляє стрілецьку зброю, боєприпаси та спецзасоби. За його словами, останнім часом до МВС із різних джерел надходила інформація про можливі протиправні дії, на підставі якої було ухвалено рішення щодо проведення позапланового аудиту на підприємстві.

Грибовський зазначив, що під час аудиту було встановлено "неефективне використання коштів на загальну суму в 32,5 млн грн, з них такі, що вже призвели до розтрат, - на суму 24 млн грн".

Також, за його словами, на підприємстві систематично протягом року несвоєчасно виплачували зарплату, і на 1 серпня сума заборгованості із зарплати становила 33 млн грн.

Крім того, Грибовський розповів, що частину отриманого обладнання для виробництва патронів не введено в експлуатацію, а державні кошти сумою понад 1,5 млн грн було використано "на власні потреби підприємства".

Міністр внутрішніх справ України закликав у найкоротші терміни розслідувати ці факти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА