18:24 23.08.2019

Поліцейські офіцери громади будуть у 30 тис. населених пунктах України

1 хв читати
Поліцейські офіцери громади будуть у 30 тис. населених пунктах України

Окремим важливим напрямом роботи Нацполіції є налагодження належного рівня профілактичної роботи, тому цьогорічним нововведенням став початок реалізації пілотного проекту "Поліцейський офіцер громади", який охопить 30 тис. населених пунктів в Україні, наголосив глава Нацполіції Сергій Князєв.

"Основна мета проекту - забезпечити кожну територіальну громаду офіцером, який живе та працює на її території. На сьогодні реалізацію проекту розпочато в шести регіонах - Волинській, Кіровоградській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій і Черкаській областях. Загалом планується охопити 30 тис. населених пунктів і 27,5 громадян", - наводить слова Князєва прес-служба Нацполіції у п'ятницю.

Глава відомства додав, що ще одним аспектом налагодження превентивної роботи є реалізація підходу community рolicing і відкриття поліцейських станцій.

"На сьогодні вже понад 130 таких дільниць успішно функціонують у регіонах держави. Ще 150 планується відкрити до кінця року. Позитивний вплив очевидний, адже ми посилюємо поліцейську присутність у найвіддаленіших місцях", - зазначив глава Нацполіції.

При цьому Князєв зазначив, що в реалізації зазначених проектів важлива взаємодія поліції з органами місцевого самоврядування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА