11:52 24.08.2019

"Марш Захисників України" не перетнеться з "Ходою гідності", організованою владою - ветеран

3 хв читати

Організований ветеранами "Марш захисників України" не перетнеться з колонами "Ходи гідності", яку офіційно організувала влада в суботу з нагоди Дня Незалежності України, заявляє ветеран полку Національної гвардії полку "Азов", один з організаторів маршу Дмитро Шатровський.

"Це неможливо, тому що ми розділені за часом для того, щоб не було ніяких зіткнень. Ми почали планувати свій захід після того, як президент сказав, що параду не буде. Потім з'ясувалося, що парад буде, але вирішили проводити свій, як і планували, хоча нам і пропонували приєднатися до офіційного", - сказав Шатровський журналістам у суботу в Києві.

За словами ветерана, громадська ініціатива провести "Марш захисників України" не протистоїть владі, а показує, що захисники країни – теж громадянське суспільство, яке хоче бути почутим.

"Ми хочемо провести марш так, як ми його бачимо. Це не виключає, що в майбутньому ми зможемо провести його з державними заходами, але зараз через відсутність комунікації сталося саме так. Але я не бачу в цьому проблеми", - пояснив Шатровський.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс - Україна", хто з політиків братиме участь у марші, активіст сказав, що будуть учасники бойових дій, які були депутатами минулого скликання Верховної Ради.

"Якщо вони воювали, то йтимуть із бійцями, а якщо ні – то з цивільними, як звичайні громадяни України", - зазначив він.

За словами Шатровського, мета маршу - показати, що українці об'єднані, а мілітарна складова в державній політиці повинна бути.

"Ми ведемо війну з російською агресією, і громадяни повинні бачити хоча б раз на рік своїх захисників", - наголосив ветеран.

Він розповів, що на "Марш захисників України", згідно з електронними анкетами, зареєструвалися 10 тис. учасників.

"У нас представлені 20 областей України, у нас є сім'ї загиблих героїв, представники окремих бойових підрозділів, як то: полк "Азов", ДУК, "Госпітальєри", 131-ша, всіх не можу згадати", - сказав Шатровський.

Ветеран зазначив, що колони вже формуються і рух "коробок" розпочнеться приблизно об 11:30 суботи.

"Учасники маршу пройдуть бульваром Тараса Шевченка до Бессарабської площі, потім повернуть на вул. Хрещатик, зупиняться біля ЦУМу, потім прийдуть на Майдан Незалежності, де проведуть перфоманс на підтримку полонених", - розповів Шатровский.

За його словами, після перформансу на Майдані частина людей підніметься на Михайлівську площу, де буде проведено міжконфесійний молебень за загиблими учасниками бойових дій.

Шатровський розповів про деякі труднощі з доставкою людей до Києва з областей, оскільки місцеві адміністрації спершу обіцяли допомогти, а потім почали скасовувати свої домовленості.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", наразі учасники маршу заповнили практично всю територію парку ім.Тараса Шевченка, вул. Володимирська біля ст. м "Університет" також заповнена людьми. Вони вітають одне одного гаслом "Слава Україні!"– "Героям слава!". Чимало учасників маршу прийшли з національними прапорами України, привели з собою дітей. Обстановка святкова і спокійна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА