16:41 24.08.2019

Українська сторона розпочала демонтаж фортифікаційних споруд біля мосту в Станиці Луганській

2 хв читати
Українська сторона розпочала демонтаж фортифікаційних споруд біля мосту в Станиці Луганській

 Українська сторона почала демонтаж фортифікаційних споруд біля зруйнованого мосту через Сіверський Донець у Станиці Луганській вранці в суботу, повідомляє штаб Операції об'єднаних сил з посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК).

"24 серпня 2019 року, група підрозділу ДСНС України розпочала роботи щодо обстеження фортифікаційної споруди опорного пункту, в районі населеного пункту Станиця Луганська, на наявність вибухонебезпечних предметів з правої сторони від дороги у напрямку незаконних збройних формувань РФ. Після обстеження о 10.35 год. вказана група ДСНС розпочала демонтаж споруди та її розбирання. Станом на 11.15 год. розрахунок піротехнічного підрозділу ДСНС демонтував 10 одиниць покришок на ближньому, до зруйнованого мосту, опорному пункті", - повідомляє штаб ООС у Фейсбуці.

Українська сторона спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню наголосила, що "у разі відсутності синхронних дій з боку російських найманців та їх збройних формувань українська сторона змушена буде припинити зазначені вище роботи".

На зазначену ділянку прибули представники СММ ОБСЄ з метою оцінки оперативної ситуації, з'ясування поточного стану справ на нашому боці і вжитих заходів. Зокрема, представники СММ ОБСЄ зафіксували перебіг робіт, які проводить українська сторона біля зруйнованого мосту.

Станом на 12.00 годину з боку окупаційної влади будь-яких інженерних робіт не проводилося.

"Блокування окупаційною адміністрацією робіт в Станиці Луганській в черговий раз свідчить про небажання, російськими найманцями та їхніми збройними формуваннями, розпочати практичні заходи по демонтажу фортифікаційних споруд на своїй території, та в подальшому надати можливість перейти до реальних дій з ремонту зруйнованої частини мосту", - наголошується в повідомленні штабу ООС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА