20:28 24.08.2019

У США зафіксовано першу смерть від електронних сигарет

2 хв читати
У США зафіксовано першу смерть від електронних сигарет

У США зростає кількість важких легеневих захворювань, викликаних вживанням електронних сигарет. Міністерство охорони здоров'я штату Іллінойс повідомило про смерть людини, яка курила електронні сигарети і була "госпіталізована з важким невідомим захворюванням легеневих шляхів".

У повідомленні наголошується, що міністерство разом з іншими відомствами у сфері охорони здоров'я з'ясовує причини смерті пацієнта. Даних про вік, стать та іншої інформації про померлого не наводиться.

Американський Центр з контролю над захворюваннями і профілактики (CDC) повідомив, що з кінця червня 2019 кількість пацієнтів з аналогічними важкими захворюваннями збільшилася до 193 осіб. Ці захворювання виявлені вже в 22 штатах. Усіх пацієнтів об'єднує те, що вони курили електронні сигарети, проте фахівцям поки не вдається виявити певний продукт, пов'язаний з усіма захворюваннями.

У продажу є багато різних видів електронних сигарет і тисячі спеціальних рідин, які використовуються для створення аерозолі, призначеної для вдихання. У США стрімко поширюється використання електронних сигарет серед підлітків. У 2018 році вейпінгом захоплювалися 3,6 млн школярів - на півтора мільйона більше, ніж роком раніше.

Курці електронних сигарет не піддаються впливу майже 7 тисяч хімічних речовин, присутніх у звичайних сигаретах. Тому електронні сигарети вважаються менш небезпечними. Водночас рідини для вейпінга містять нікотин і сліди різних металів - або від вугілля для її нагрівання, або від інших компонентів електронного пристрою. Крім того, до них додаються найрізноманітніші ароматичні речовини і есенції, вплив яких на легені людини в поєднанні з парою не вивчений.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА