20:40 24.08.2019

Кілька тисяч людей протестували поблизу Біаррица проти політики країн G7

2 хв читати
Кілька тисяч людей протестували поблизу Біаррица проти політики країн G7

Тисячі людей взяли участь в акції протесту на кордоні Франції та Іспанії проти політики країн G7, повідомляють у суботу західні ЗМІ.

За даними французької влади, в протестах взяли участь близько 9 тис. осіб, організатори повідомляють про 15 тис. протестувальників. За інформацією ЗМІ, демонстрація пройшла мирно.

Протестуючі зібралися в місті Андай, розташованому у Франції приблизно в 30 км від місця проведення саміту G7 міста Біарриц. Потім вони попрямували до іспанського міста Ірун, яке межує з Андаєм .

У протестах взяли участь противники капіталізму, активісти, які займаються захистом навколишнього середовища, а також кілька десятків "жовтих жилетів", котрі постійно влаштовують акції протесту у Франції, зазначають ЗМІ.

Учасники акції протестували проти економічної та екологічної політики країн G7.

Плакати в руках протестуючих, зокрема, закликали лідерів G7 звернути увагу на пожежі в тропічних лісах Амазонії.

У ніч на п'ятницю президент Франції Еммануель Макрон назвав кризою міжнародного значення лісові пожежі в Бразилії і запропонував обговорити цю тему на саміті країн G7.

Також деякі протестуючі тримали прапори Країни Басків.

Напередодні поліція затримала близько двох десятків осіб, прибулих на місце проведення акції, через те, що вони приховували свої обличчя.

Саміт G7 у місті Біарриц проходить з 24 до 26 серпня. Очікується, що лідери країн "групи семи" обговорять серед іншого економічні проблеми, а також питання зміни клімату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА